BITKI BARANIE Z CHLEBEM

Maszyny pralnicze – profitrade.pl
www.profitrade.pl
Lider w wyposażeniu pralni.
Importer i dystrybutor urządzeń pralniczych.

40-50 dag baraniny możliwie miękkiej, 1 łyżka tłusz­czu, 1,5 szklanki rosołu (może być z kostki), 1 cebula, pół szklanki sucharów z czarnego chleba, 1-2 mar­chewki, pieprz, sól, 2-3 ząbki czosnku, 2 łyżki śmieta­ny.Mięso pokrajać w poprzek włókien na plastry o gru-bości 1 -2 cm, dobrze rozbić, uformować i lekko obsma­żyć na goręcym tłuszczu. Następnie Układać warstwami w rondlu z dodatkiem tłuszczu, przekładając warstwy mięsa pokrajaną w plastry marchewką, tartym chlebem, posiekaną cebulą i czosnkiem. Całość posolić, dodać pieprzu, zalać rosołem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu aż mięso stanie się miękkie. Pod koniec duszenia dodać śmietanę. Danie podawać z gotowanymi ziemnia­kami lub z puree ziemniaczanym