DANIA

Parowniki chłodnicze oraz mroźnicze
kidepolska.pl
Producent urządzeń chłodnicznych
na rynek światowy i Polski.

1/2 kg ugotowanych, przetartych ziemniaków, 2 jajka, łyżka mąki ziemniaczanej, 20 dag gotowanego mielonego mięsa, łyżka kminku, 10 dag słoniny, 1 /2 I śmietany, 1 cebula, pieprz, sól, 10 dag tłuszczu do smażenia.Do ziemniaczanego puree wbić 1 jajko, dodać mąkę ziemniaczaną, sól i dokładnie wymieszać. Z przygotowa­nej masy ziemniaczanej zrobić okrągłe placki, nadziewać je przygotowanym mięsem, złożyć na pół i zlepiać, nada­jąc półokrągły kształt. Tak przygotowane placki obtaczać w mące i smażyć na tłuszczu. Do placków podawać sos ze skwarek z cebulą i śmietaną.