KAPUŚNIAK

Tarot
http://www.wrozbyonline.pl/eksperci/k/5/Tarot
Nasi Eksperci odkryją przed Tobą Twoją przyszłość.
Sprawdź czy los Ci sprzyja.

1 kg wołowiny lub wieprzowiny, 2 I soku z kiszonej kapusty, 1 cebula, 3-4 świeże lub suszone grzyby, łyżka mąki, łyżka kminku, pieprz, sól, liść laurowy.

Mięso bez kości pokrajać na nieduże kawałki, ułożyć w garnku, zalać sokiem z kiszonej kapusty i gotować aż zmięknie. Wymyte grzyby obgotować, pokrajać w cienkie paseczki i dodać do kapuśniaku. Pod koniec dodać mąkę, rozprowadzoną odrobiną zimnego wywaru z grzybów oraz posiekaną cebulę, liść laurowy, pieprz, kminek; po­solić do smaku i wszystko zagotować.

Kapuśniak podawać z gotowanymi ziemniakami.