ROLADA DELIKATESOWA

60 dag polędwicy cielęcej, 30 dag marynowanego ozora wieprzowego, 30 dag słoniny, 2 pietruszki (bez naci), gałka muszkatołowa, sól, pieprz.Cielęcinę rozbić na plaster grubości ok. 1,5 cm i na­trzeć mieloną gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Ma­rynowany ozór wieprzowy obgotować w osolonej wo­dzie, zdjąć skórę. Na plaster cielęciny położyć cienki pla­ster słoniny (grubości ok. 0,5 cm). Na słoninie układaćpokrajaną w plasterki pietruszkę. W środek włożyć obgotowany ozór. Całość zrolować, zawinąć w celofan luściereczkę, obwiązać sznurkiem, włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować ok. 1,5 godz.Ugotowaną roladę wyjąć z celofanu, odstawić na ok. godzin w chłodne miejsce. Podawać na stół pokrajaną plastry.